Vil komme netthets til livs

Det internasjonale Bilsportforbundet (FIA) ønsker å komme netthets til livs. I den forbindelse har forbundet nylig lansert en rapport om problemet som faktisk er blitt en plage innen sport og idrett verden over.

 

FIA erkjenner at bruk av sosiale medier til hets av deltakerne, ansatte og frivillige funksjonærer i bilsporten har nådd utålelige nivåer. Rapporten som nylig ble fremlagt av FIA avslører at i Europa har rundt 80 % av de spurte personene møtt en eller annen form for netthat, og 40 % av respondentene hevdet at de enten var blitt redde eller følt seg truet av innlegg de hadde lest på nettet. Rapporten er en del av et forskningsprogram i regi av FIA University, og er presentert for FIAs 241 nasjonale bilsportforbund verden rundt.

Med bakgrunn i rapporten ønsker nå FIA at alle aktører i bilsporten, det vil si førere, team, nasjonale forbund, klubber og fans skal spille en rolle i kampen mot netthets.

-Bare gjennom samarbeid kan vi få til atferdsendring. Vi må stå samlet mot overgrep, og denne reisen har bare så vidt begynt, sier FIAs president Mohammed Ben Sulayem.

Rapporten som nylig ble lagt frem har tittelen «A Strategic Response To Online Hate Speech In Sport». Det er en rekke bransjeeksperter og offentlige institusjoner som er bidragsytere, og arbeidet er ledet av Dr David Hassan.

Som en del av å komme netthets til livs har FIA også samarbeidet med Arwen.ai, et selskap som med kunstig intelligens overvåker nettet for å fjerne både spam og uønskede giftige kommentarer på nettsteder. På FIAs sine sosiale medier har man ved hjelp av Arwens programvare i løpet av fem måneder redusert antall giftige kommentarer med 66,6%.

FIA har inngått et samarbeid med det internasjonale motorsykkelsportforbundet FIM der de to forplikter seg til sammen å arbeide for å komme netthat til livs.

 

Les mer om FIAs kamp mot netthets her:

FIA og FIM i koalisjon mot nettmisbruk

FIA releases White Paper as a key step in the mission to drive out online toxicity | Federation Internationale de l’Automobile

NBFs verdigrunnlag og retningslinjer ifht Fair Race finnes her

Meditilsynet har en egen nettside om netthat her