Debut for Rallycross Historisk

I forbindelse med NM runden i rallycross på Finnskogbanen hadde arrangør invitert Rallycross Historisk som gjesteklasse. Rallycross Historisk har blitt kjørt i Sverige i noen år og i 2017 ble det introdusert et reglement for klassen også her i Norge. Reglementet er laget nærmest identisk med det svenske for at man skal kunne delta i begge landene. Klassen er for biler som opprinnelig stammer fra biler homologert i gruppe 1-2, ikke nyere enn t.o.m 1974.

Det er restriktive tekniske regler for klassen hvor mest mulig skal være originalt. De kjører også på enhetsdekk.

Det er foreløpig godkjent tre biler i Norge og alle tre stilte til start på Finnskogen i tillegg til Jan Johansen fra NMK Trøgstad i Opel som har kjørt denne klassen i Sverige i noe tid. De tre som kjørte sitt første løp i klassen var Tom Lervik fra NMK Aremark, Helge Jakobsen fra NMK Aurskog-Høland og Ole G Halvorsen fra NMK Solør, alle tre i nyrigga flotte bobler. To svenske stilte også til start.

 

Det var nok både nervøsitet, spenning og noe rattrust til stede når sjåførene gjorde seg klare til start, men det var klart at gutta hadde det moro og kjørte bedre og bedre utover dagen. Til slutt var det Tom V. Lervik som gikk av med seieren foran Helge Jakobsen og svenske Göran Zamora. Jan Johansen ble nummer fire og Ole Gunnar Halvorsen nummer seks. De ser nok frem til å få flere konkurrenter i klassen fremover. Her kan det være duket for mye moro for noen og enhver.

Er du interessert kan du finne ut mer om reglement og prosedyrer her.

Foto: Rune Johannesen