Grussamling med Team Norway

Elleve unge utøvere fra Team Norway fikk prøve seg i bilcross på Gardermoen Motorpark mandag.

– Vi har en filosofi om at unge utøvere bør sitte mest mulig bak et ratt for å bli gode bilsportutøvere, og at det lønner seg å bli god på alle underlag. For en måned siden hadde vi med flere utøvere uten særlig asfalterfaring til Rudskogen, og denne gangen var det utøvere uten særlig gruserfaring som skulle i aksjon, forteller sportssjef i NBF Talentutvikling, Atle Gulbrandsen.

Alle utøverne hadde dispensasjon fra Norges Bilsportforbund til å få kjøre bilcrossbilene, og arrangementet ble perfekt gjennomført av RX Evolution med brødrene Frode og Atle Skaar i spissen. Smittevernstiltak ble fulgt, og alle deltakerne fikk mange runder i ulike Volvo 240 bilcrossbiler.

Elleve utøvere i riktig aldersgruppe og med begrenset erfaring på grus deltok, og disse var Martinius Stenshorne, Oskar Biksrud, Dennis Bjerke, Benjamin Fuglesang, Karl Peder Nordstrand, Felix Heiberg, Niklas Abrahamsen, Emil Gjerdrum, Dennis Hauger, Emil Heyerdahl og Marcus Påverud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hovedinstruktør var Mads Østberg, og en bedre instruktør for gruskjøring er knapt mulig å oppdrive i verden. I tillegg var Cato Brynildsen med som instruktør og flere fra NMK Gardermoen hjalp til med å gjennomføre arrangementet. På plass var også fysisk trener for Team Norway, Jan Åge Asgrimsplass, Roy Snellingen og Marius Erlandsen fra EVEN Management og foresatte, men totalt var det færre enn 50 personer som alle holdt riktig avstand til hverandre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Det var imponerende å se hvor rask progresjon deltakerne hadde. Noen hadde knapt kjørt bil før, og så nesten ikke over rattet, men ute på banen så det ut som de var erfarne bilcrossførere alle sammen. De fikk nyttige tilbakemeldinger av instruktørene mellom hvert heat, og jeg er overbevist om at de lærte mye denne dagen som de kommer til å ha nytte av i sin karriere. Tusen takk til alle som bidro til en fin samling, avslutter Atle Gulbrandsen.

Flere bilder ligger på www.facebook.com/teamnorwaynbf 

Les også: NBF Talentutvikling i koronatiden

Her er en video fra grussamlingen:

Grussamling med Team Norway på Gardermoen

Posted by Team Norway – Bilsport on Monday, 25 May 2020