NBF Talentutvikling i koronatiden

-De som jobber best i unntakstilstanden er de som vil være best når sesongene starter opp igjen, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen. Se video her!

Det er fortsatt spesielle tider på grunn av koronaviruset, men samfunnet er i ferd med å åpnes opp igjen, og noen billøp har allerede blitt arrangert. Om ikke lenge kan det kjøres billøp i Norge igjen også, og da gjelder det å være klar.

-Vi i NBF Talentutvikling har vært opptatt av at utøverne skal bruke denne unntakstilstanden best mulig. Dette er ikke tiden for å slappe av på, men for å jobbe enda hardere for å ha et forsprang på konkurrentene når sesongen starter opp igjen, sier Atle Gulbrandsen.

Også for NBF Talentutvikling og Team Norway har denne våren vært spesiell. Alt startet normalt, og Team Norway startet året med en flott samling på Olympiatoppen

Etter dette ble årets Team Norway tatt ut, og en masterplan for NBF Talentutvikling ble presentert.

-Dermed var vi ordentlig i gang med året, vi gjennomførte tirsdagstreninger på Trento Kjeller med godt oppmøte, vår fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass hadde egne treninger med flere av utøverne, han var på klubbtrening på Kongsberg og vår metaltrener Jon Krognes begynte å jobbe med flere utøvere. Sesongene begynte, og vi oppdaterte som vanlig resultatene på Facebook, Instagram og bilsport.no etter hver helg. Men så kom koronaviruset til Norge!

Alt av idrett i Norge ble avlyst umiddelbart, og NBF Talentutvikling måtte dessverre avlyse den planlagte vårsamlingen på Sørumsand. For landslagsutøverne stoppet det også brått opp. Ingen løp, ingen fellestreninger og oppfordring om å holde seg mest mulig hjemme. Så hva gjør man da?

-Vi forsøkte å være kreative og komme frem til alternative løsninger, forklarer Gulbrandsen.

Heldigvis ble samfunnet åpnet litt igjen, og Team Norway fikk gjennomført vår asfaltsamling på Rudskogen, som ble en stor suksess. Førstkommende mandag er det klart for en grussamling med flere av de yngste utøverne.

Flere av Team Norway-utøverne har også hatt egne treninger med fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass, og flere snakker jevnlig med mentaltrener Jon Krognes.

-Det er gledelig å se hvor bra utøverne jobber i denne tiden. Team Norway-utøverne trener bra både fysisk og mentalt, og Jan Åge og Jon følger de opp tett. Mange driver også med virtuell bilsport, noe som er fantastisk trening i denne tiden. Og nå er det også mange som har begynt å trene med både gokart, crosskart og bil. Til og med det internasjonale bilsportforbundet, FIA, har lagt merke til hvor godt norske utøvere jobber i koronatiden, og det er gledelig, sier Gulbrandsen.

Nå går imidlertid også NBF Talentutvikling på «halv maskin» grunnet permitteringer.

-Alle ansatte hos Norges Bilsportforbund er permittert 50%, så vi har måttet trappe ned aktivitetene de siste ukene. På grunn av den økonomiske situasjonen blir heller ikke Bilsporttalentet likt som tidligere i 2020. Vi ønsker imidlertid å gjennomføre en mini-versjon, og kommer tilbake til hvordan den blir. Ellers har vi jevnlig kontakt med landslagsførerne, og følger de opp så godt vi kan i denne perioden for å hjelpe de til å være best mulig forberedt til sesongene starter igjen. Og på mandag møter vi mange på en grussamling. Også håper vi at både vi i NBF Talentutvikling og utøverne er tilbake i «normal drift» så fort som mulig, avslutter Atle Gulbrandsen.

Se video av hvordan mange av utøverne har brukt de siste ukene her:

https://www.facebook.com/nbftalentutvikling/videos/2938651762898343/