Smittefri asfaltsamling med Team Norway

Team Norway gjennomførte mandag en vellykket asfaltsamling på Rudskogen under strenge smittevernsregler.

Selv om mye av samfunnet har stoppet opp på grunn av Koronaviruset, er det fullt mulig å gjennomføre bilsportaktiviteter under strenge smittevernsregler, og det ble gjort da landslaget i bilsport, Team Norway, arrangerte en kjøresamling på Rudskogen mandag.

-Bilsport er ingen kontaktsport, og vi er i den heldige situasjonen at vi kan bedrive vår idrett helt uten kroppskontakt. Rudskogen hadde lagt opp til et veldig profesjonelt opplegg for å ivareta smittevernsreglene med to meters avstand mellom deltakerne, desinfisering av bilene, kun en ledsager per deltaker og rikelig med antibac tilgjengelig. Dette fungerte helt utmerket, og jeg ser ingen grunn til at ikke billøp kan arrangeres på samme måte når forbudet mot idrettsarrangement oppheves fra den 15. juni, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mandagens samling var imidlertid ingen konkurranse, og formålet for de sju deltakerne var å bli bedre til å kjøre på asfalt.

-I NBF Talentutvikling har vi en filosofi om at utøverne bør sitte mest mulig bak et ratt for å bli bedre bilsportutøvere. Kjøretrening er det absolutt viktigste våre talenter kan drive med, og derfor håndplukket vi sju unge utøvere som ikke har all verdens erfaring med å kjøre på asfalt.

Kurset ble kjørt under reglementet til Norges Bilsportforbund, og deltakerne måtte være minst 15 år. Gokartførerne Niklas Eker Abrahamsen, Stian Lie og Mina Pedersen fra juniorlandslaget var med, i tillegg til rallycrossfører Ole Henry Steinsholt. Fra satsingslandslaget deltok rallyfører Ola Nore Jr, og rallycrossførerne Thomas Bryntesson og Sivert Svardal.

-Uansett om du satser på rally, rallycross eller racing, så er det nyttig å lære å kjøre på alle underlag. Derfor prioriterte vi førere fra juniorlandslaget og satsingslandslaget som ikke har kjørt så mye på asfalt tidligere, og senere skal vi ha samlinger på grus og snø, forklarer Gulbrandsen.

I tillegg til Gulbrandsen og Christian Lauenborg fra Rudskogen, var bilsportlegendene Tommy Rustad og Roger Moen med som instruktører. Rustad og Moen sitter også i styringsgruppen i NBF Talentutvikling, og deltakerne kunne ikke ha fått bedre instruktører enn disse to, som igjen brukte av sin fritid for å gi tilbake til norsk bilsport!

Deltakerne fikk kjørt mange runder på den våte banen med Rudskogens Porsche Cayman 718, og etter hvert heat fikk landslagsutøverne nyttige tilbakemeldinger av instruktørene.

Se flere bilder på www.facebook.com/teamnorwaynbf 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les flere nyheter fra NBF Talentutvikling her:

Team Norway: Heyerdahl imponerer

Koronaintervjuet: Tommy Østgaard

Slik så det ut på «hjemmesamling»

Ønsker flere jenter i simracing

Slik så det ut da NBF Talentutvikling trente hjemme

Hvilken landslagsfører er best i simracing?

Norges raskeste landslag 2020

Slik blir NBF Talentutvikling i 2020

Team Norway på Olympiatoppen