Søker deltakere til FIA Motorsport Games 2024

Norges Bilsportforbund søker deltakere til FIA Motorsport Games i spanske Valencia i slutten av oktober. FIA Motorsport Games er en landskamp i en rekke bilsportgrener, og interesserte som har eget budsjett bes ta kontakt med NBF.

FIA Motorsport Games ble for første gang arrangert på Vallelunga i Italia i 2019, og da stilte Norge med deltakere i touring car, gokartslalåm, drifting og digital motorsport. I 2022 gikk den andre utgaven av stabelen på Paul Ricard i Frankrike, og også da deltok norske deltakere i Crosscar Sr og Jr, TCR, esport og drifting.

Nå er det klart for den tredje utgaven av FIA Motorsport Games, som er som et slags OL for bilsport, og hvor alle deltakerne representerer et land. I år er det Valencia i Spania som er vertskap, og det skal konkurreres i følgende 26 grener fra den 23. til den 27. oktober:

Racing:
1: GT
2: GT Sprint
3: Formula 4
4: Touring Car
5: Drift

Esport:
6: Esports GT
7: Esports Rally

Rally:
8: Rally2
9:  Rally2 Gravel
10: Rally2 Tarmac 
11: Rally4
12: Rally4 Gravel
13: Rally4 Tarmac
14: Rally All-Stars
15: Historic Rally
16: Historic Rally Gravel
17: Historic Rally Tarmac

Off Road:
18: Cross Car Junior
19: Cross Car Senior
20: Cross Car Eco

Karting:
21: Karting Sprint Jr
22: Karting Sprint Sr
23: Karting Endurance
24: Karting Mini 

Electric Street
25: Auto Slalom
26: Karting Slalom

-Om det er stor norsk interesse er vår plan å gjøre som tidligere, hvor vi subsidierte startkontingenten med et visst beløp, bestilte teamklær til alle deltakerne og sendte med en representant fra NBF for å hjelpe til under arrangementet. Alt av utgifter til drift og reise må utøverne stå for selv, sier generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

Denne gangen har ikke FIA gått ut med antatte budsjetter for de forskjellige grenene, men det gjorde de i 2019. Budsjettene varierte fra 1000 euro for Digital Cup til 80 000 euro for GT Cup, den gangen.

-Vi ønsker at norske utøvere som ønsker å delta, og som har budsjettene som trengs, til å ta kontakt med oss. Vi vil da plukke ut de utøverne som skal representere Norge i de grenene vi får norsk deltakelse, sier Raknerud.

Interesserte må sende en mail til Helen Thorgersen på helen.thorgersen@bilsport.no før den 1. april, med følgende info:

  • Navn, alder og lisensnummer
  • Hvilken gren ønsker du å delta i?
  • Hvilke resultater har du å vise til?
  • Informasjon om du har budsjettet som trengs

For mer informasjon, sjekk ut www.fiamotorsportgames.com

Se film fra FIA Motorsport Games her