Store navn påmeldt til iRacing-løp

Flere store navn er påmeldt til iRacing-løpet i etterkant av offentliggjøringen av årets landslag i morgen.

Torsdag klokken 18.00 offentliggjøres årets landslag i Team Norway i en direktesending på NBF sine Facebook-sider. Det blir også intervjuer med noen av førerne, et faglig innlegg og tips om gode oppvarmingsteknikker fra fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass. Alt avsluttes med et iRacing-løp på Spa med GT3-biler, som er åpent for alle som vil delta. Alt er ferdig før klokken 20.00.

-Dette digitale arrangementet er en erstatning for vår tradisjonelle vårsamling, som vi dessverre har måttet avlyse på grunn av koronapandemien, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Også i fjor måtte både vårsamlingen og høstsamlingen avlyses på grunn av pandemien. Vårsamlingen ble i stedet arrangert som en «hjemmesamling», mens høstsamlingen ble til en «digital høstsamling», hvor vi lagde en film med mye faglig innhold. Denne gangen blir det altså en «livesamling».

-Med tre alternative løsninger for avlyste samlinger så håper vi inderlig at vi kan arrangere en vanlig samling igjen til høsten.

Det er stor interesse for aktivitetene til NBF Talentutvikling, og da den siste tradisjonelle samlingen ble avholdt høsten 2019, ble det rekorddeltakelse med 60 utøvere. Mange gjorde også oppgavene på «hjemmesamlingen», og nesten 4000 har sett filmen fra den «digitale høstsamlingen». Det har også vært bra deltakelse på alle digitale treninger NBF Talentutvikling har gjennomført denne vinteren, og det er også stor interesse for iRacing-løpet på torsdag.

-Vi er nesten 40 påmeldte, og flere gode navn som Sindre Setsaas, Jarl Teien, Dennis Olsen, Ole Christian Veiby, Kenneth Østvold, Benjamin Fuglesang, Karl Peder Nordstrand, Dennis Bjerke og Oskar Biksrud er påmeldt. I tillegg har vi en del som er nye i iRacing, og poenget med dette løpet er først og fremst å ha det gøy og lære av de beste – akkurat som vi hadde gjort det om vi hadde hatt en tradisjonell treningssamling, sier Atle Gulbrandsen.

Simracingløpet blir organisert av Simen Næss Hagen, Børge Bernes og Markus Gjesdal, mens direktesendingen blir produsert av Bjørn Erik Hagen.

-Vi har fått uvurderlig hjelp, noe vi setter stor pris på. Det er første gang vi skal ha en slik live-sending på denne måten, og er glade for all hjelp slik at vi får gjennomført alternative aktiviteter i en tid hvor det ikke er mulig å gjennomføre en tradisjonell samling.

Torsdagens sending kan du se her!