– Vi nærmer oss forhåpentligvis en normal

Etter over et år med unntakstilstand på grunn av koronapandemien, så begynner også aktivitetene til NBF Talentutvikling og Team Norway å nærme seg en normal.

-Det er lite som har vært normalt siden mars i fjor, og vi ble da nødt til å tenke helt annerledes, hvor veldig mye har måttet skje digitalt både i fjor og i år. Men nå nærmer vi oss forhåpentligvis en normal, og det betyr blant annet at vi kan være mer til stede der det skjer, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

NBF Talentutvikling sin fysiske trener, Jan Åge Asgrimsplass, har vært svært aktiv så langt i år med nærmere 40 1:1 treninger med utøvere. Til å begynne med var mye digitalt, men etter hvert har det vært enklere å møtes fysisk. Jan Åge var også på NM-runden i rallycross tidligere i sommer for å følge opp utøvere som Emil Sivesind (bildet), og skal senere i år på blant annet NM i gokart.

Tidligere i vår var Jan Åge også på årets første NM-runde i racing på Vålerbanen, hvor han fulgte opp flere utøvere, som for eksempel Niklas Eker Abrahamsen (bildet).

Denne helgen var NBF Talentutvikling sin mentale trener, Jon Krognes, på NM-runden i rallycross på Grenland, hvor han jobbet med både landslagsutøvere, som Sivert Svardal og Andrine Rafoss –  og andre utøvere utenfor landslaget.

Også medlemmene av styringsgruppa er ute i felten hvor de både møter landslagsutøvere og andre talenter i norsk bilsport. Molly Pettit jobber som reporter både i Rally-VM og Rallycross-VM, og møter flere norske utøvere der, som for eksempel Torstein Eriksen og Mads Østberg (bildet).

Tommy Rustad har selv lagt hjelmen på hylla, men følger nå opp sine barn i gokart og racing. Og på disse løpene hjelper han også andre utøvere, som her i Sokndal hvor blant annet Oskar Biksrud, Felix Heiberg, Marius Solberg Hansen og datteren Isabell fikk gode råd.

Roger Moen jobber til daglig for Porsche Son, og har derfor tett kontakt med blant annet Dennis Olsen, og jobber også som kommentator for Eurosport, hvor han følger norske utøvere tett. Her er han sammen med kommentatorkollega Per Christian Håveødegaard.

Holm Jacob Matheson legger nok aldri hjelmen på hylla, og er ute på billøp og andre arrangement, hvor han alltid har et øye på nye talenter på vei opp, noe som kan være spesielt nyttig når det er snakk om å ta ut finalister til Bilsporttalentet hver høst. Mathis har selvsagt Gullrattet, som også Dennis Hauger fikk i fjor.

Atle Gulbrandsen jobber også som Formel 1-kommentator for Viaplay, og følger derfor Dennis Hauger spesielt tett, men også landslagsutøvere som Ayla Ågren og Marius Nakken, som kjører supportrace til Formel 1. En av Atles kollegaer i Viaplay er Henning Isdal, som også sitter i juryen i Bilsporttalentet sammen med blant annet Bruno Arntsen. Atle kjører også litt racing selv, hvor han både treffer landslagsutøvere og kan følge med på unge talenter.

-Vi håper inderlig at høsten blir mer normal med tanke på smittespredning, slik at vi etter hvert kan gå helt tilbake til normalen. Også håper vi mange søker om å bli finalist på Bilsporttalentet i år. Finalen der planlegges gjennomført på vanlig måte, etter en litt nedskalert versjon i fjor, avslutter Atle Gulbrandsen.

Foto av Jon Krognes: Simen Næss Hagen, parcferme.no
Foto av de andre: Privat