Følg Norges raskeste landslag på sosiale medier

Første halvår av 2021 nærmer seg slutten for Team Norway, Norges raskeste landslag, og på sosiale medier kan du følge med på alt som skjer.

-Det er ikke til å stikke under en stol at også første halvår av 2021 har vært spesielt på grunn av koronapandemien, men vi har likevel klart å gjennomføre en rekke aktiviteter både for landslaget og for talentutviklingen i norsk bilsport generelt, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Året startet med en issamling for noen av utøverne på Team Norway, og rett etter denne var landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass i Italia med gokartførerne Martinius Stenshorne og Marcus Ahlmann Sæter. Men etter dette ble reglene strengere igjen for både reising og fysiske samlinger, og det har blitt mest fokus på digitale aktiviteter.

Norge stilte eget lag i European Digital Motorsport Cup, det har blitt arrangert digitale tirsdagstreninger med veldig godt oppmøte, og det har blitt arrangert en egen digital klubbtrening for NMK Kongsberg, og landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass har ikke hatt mindre enn 30 1:1 treninger med landslagsutøvere dette halvåret. I tillegg har flere utøvere jobbet med mentaltrening sammen med Jon Krognes.

Etter å ha vært støttespiller til EVEN Management sitt prosjekt NextGeneration i fjor, ble NBF en offisiell samarbeidspartner i år. I dette prosjektet blir utøverne Benjamin Fuglesang, Oskar Biksrud, Dennis Bjerke og Karl Peder Nordstrand fulgt opp av EVEN Management daglig, og vi har også arrangert flere digitale kjøretreninger, hvor alle fra Team Norway har vært invitert.

Den faste vårsamlingen måtte dessverre avlyses på grunn av pandemien, men ble erstattet med en «digital live-samling», hvor NBF presenterte årets landslag, vi hadde faglig innhold og avsluttet med et iRacing-løp med over 40 deltakere. Hele live-samlingen kan du se her!

FIA, det internasjonale bilsportforbundet, har også en rekke aktiviteter, hvor NBF Talentutvikling har vært engasjert. Blant annet FIA Rally Star, FIA Motorsport Games, og Norge har med utøvere i både FIA Cross Car Academy Trophy og FIA Karting Academy Trophy, og NBF har hjulpet norske jenter å søke på FIA Girls on Track Rising Stars.

Apropos jenter, så har NBF også inngått et samarbeid med Norges Motorsportforbund, hvor fire jenter fra bilsporten er med på «Team Norway Junior – Jenter», som er egne jentesamlinger, hvor også utøvere fra motorsykkel og båtracing er med.

Nå er sesongene ordentlig i gang for de fleste utøverne også, og selv om sporten fortsatt er preget av pandemien, gjør norske utøvere det meget sterkt internasjonalt. Hvordan det går med utøverne på Norges raskeste landslag, kan du lese etter hver helg i ukesrapportene, som du finner nederst på denne siden.

-Selv om vi har fått gjennomført mange aktiviteter første halvår, så håper vi på en litt mer normal høst, hvor det blir enklere å møtes fysisk. Vi skal blant annet ha en asfaltsamling på Rudskogen, og vi er godt i gang med planleggingen av Bilsporttalentet på Vålerbanen og Starmoen. Også fortsetter arbeidet med å holde oss oppdatert på alle smitevernsregler, gi store og små råd til utøverne og jobbe mot myndighetene for å få best mulig rammevilkår for våre utøvere, sier Gulbrandsen.

Ønsker du å følge med på alt som skjer med Team Norway, og NBF Talentutvikling, kan du gjøre det på sosiale medier:

Web: https://bilsport.no/om-norsk-bilsport/talentutvikling/
Facebook: www.facebook.com/nbftalentutvikling
Facebook: www.facebook.com/teamnorwaynbf
Instagram: www.instagram.com/teamnorway
Twitter: www.twitter.com/teamnorwaynbf