– Et luksusproblem

Det gror så godt i norsk bilsport at uttaket av årets Team Norway, Norges raskeste landslag, tar lenger tid enn planlagt.

-Vi har i de fleste år tatt ut Team Norway i begynnelsen av februar, men i år trenger vi rett og slett litt mer tid på oss. Det er så mange gode utøvere som planlegger internasjonale satsinger, og alt er ikke helt på plass for alle ennå. Derfor utsetter vi uttaket med noen uker, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

I fjor høst ble det klart at landslagsmodellen endres for første gang på fem år. Juniorlandslaget forsvinner, og «erstattes» av enda flere breddesamlinger som er åpne for alle utøvere i norsk bilsport. Bare i januar ble det arrangert en fellestrening i Oslo med en rekke utøvere, og utdeling av t-skjorter, og noe senere holdt Atle Gulbrandsen et webinar for mer enn 50 deltakere.

Lista for å bli en del av Team Norway vil i 2024 heves, og det kreves en internasjonal satsing for å være på landslaget.

-Det er veldig gledelig å se at det er mange utøvere som planlegger internasjonale satsinger i år, og da har vi fått et lite luksusproblem. Hvor mange klarer vi å følge opp på landslaget, og hvilke internasjonale satsinger kvalifiserer til en plass på Norges raskeste landslag?

Styringsgruppen i NBT Talentutvikling har derfor bestemt at årets landslagsuttak utsettes med noen uker til flere brikker har falt på plass.