Issamling med Team Norway

Torsdag 14. januar var seks utøvere fra Team Norway samlet til en kjøresamling på is og snø sammen med John Haugland på Dagali.

Team Norway, Norges raskeste landslag, har med jevne mellomrom kjøresamlinger, slik at landslagsutøverne skal få verdifull kjøretrening. I april og mai ble det arrangert en asfaltsamling på Rudskogen og en grussamling på Gardermoen, og denne dagen var det klart for en issamling på et islagt vann på Dagali.

-Samlingen var primært for satsingslandslaget for 2020, og fire av utøverne hadde anledning til å være med, nemlig Martinius Stenshorne, Ola Jr. Nore, Marcus Påverud og Sivert Svardal. Da hadde vi to ledige plasser som gikk til Dennis Hauger fra elitelandslaget og Niklas Eker Abrahamsen fra juniorlandslaget, forklarer sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Samlingen startet med en middag på Vestlia Resort på Geilo under strenge smittevernregler og god avstand. Torsdag morgen var det så klart for teori om kjøreteknikk av John Haugland, og et innlegg om hvor viktig fysisk trening er for å prestere på topp av NBF Talentutvikling sin fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass.

Se film her:

https://fb.watch/30_iBT8Psl/

På Dagali stod to BMW 3-serie med bakhjulstrekk og en Nissan Almera med forhjulstrekk klare på rallyhjul. I tillegg hadde Marcus Påverud med seg sin egen Renault Clio rallybil. Det ble mange runder på alle førerne, og med gode og nyttige tilbakemeldinger av John Haugland underveis.

-Skal man bli best i bilsport er det så viktig å lære seg bilkontroll, og det gjør man på en isbane. De som kjører rally og rallycross har åpenbart stor nytte av dette, men også de som satser på racing har mye igjen for å kjøre på isen. God bilkontroll er alltid viktig, spesielt når det regner, forklarer rallylegenden John Haugland.

Se flere bilder fra samlingen på www.facebook.com/teamnorwaynbf