Norsk bilsport samlet og sterk

Norsk Bilsport var endelig samlet igjen etter 19 måneder med Corona-restriksjoner da Bilsportkonferansen og Bilsportgallaen ble arrangert sist helg.

Det var storinnrykk av bilsportfolk i Lillestrøm kommune sist helg. Under Oslo Motor Show hos Norges Varemesse var det publikumsrekord. Bare et litt langt steinkast unna, på X Meeting Point på Hellerudsletta, var mange samlet til Bilsportkonferanse og Bilsportgalla. Det er første gang siden 2018 det har vært arrangert Bilsportkonferanse og i fjor ble det ingen Bilsportgalla på grunn av Pandemien. Derfor var deltagelsen denne helgen meget god.

-Vi er veldig godt fornøyd med deltagelsen både på konferansen, alle kursene og ikke minst Bilsportgallaen. 790 gjester var til stede under gallaen og det er ny rekord. Det ble også en enorm suksess, sier NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud.

Helgen startet med kurs allerede på fredag. Totalt var det 80 deltagere på de forskjellige kursene fredag. Lørdag var det 35 kursdeltagere i tillegg til de som deltok på konferanse, og på søndag var 100 tekniske årskontrollører med på oppdateringskurs. Totalt var det rundt 215 kursdeltagere i løpet av helgen og disse representerte hele 58 klubber.

Bilsportkonferansen på lørdag samlet rundt 270 deltagere. Det hele åpnet med en time i plenum der NBFs president Finn Eirik Eilertsen ønsker velkommen. Han presenterte også NBFs styremedlemmer, før generalsekretær Hallgeir Raknerud hadde et foredrag under tittelen  «På full gass sammen ut av pandemien!».


Ikke tvil om at det var samling for Norsk Bilsport.

 

-Norsk Bilsport har kommet seg bedre gjennom Pandemien enn mange andre idretter. Vi kan slå fast at Norsk Bilsport er en sterk bevegelse når vi nå er på full fart mot 2022. Våre klubber, tillitsvalgte og frivillige har vært flinke til å holde hjulene i gang. Det har vært arrangert mange treninger og dugnader på baner. Mange melder om at disse typer aktivitet har skapt et enda bedre sosialt miljø. Vi ser også at medlemstallene i NMK øker i år, og NBFs lisenstall er også nesten tilbake til 2019-nivå. Dette er fantastisk med tanke på 19 måneder med mye frustrasjon og redsel for at mange skal forsvinne fra sporten vår, sier Hallgeir Raknerud.

Under plenumsdelen ble det også markert  at det i disse dager er 40 år siden bilcrossen ble født. NBFs bilcrosseksjon har fått laget en film med oppsummering av bilcrossens 40 år.

 

Etter pleumsdelen ble man inndelt i grengrupper. Bilcross fortsatte bursdagsfest med kake, brus og kaffe og visning av en flott film som viser bilcrossens utvikling.
Det var ellers grupper med racing, drifting, crosskart, offroad, karting, rally, dragrace, rallycross og funksjonærseksjonen hadde også en egen seanse.


40 år med Bilcross ble feiret

I tillegg til møter og kurs innendørs var det treningssamling for Team Norway og andre utøvere i samme område, totalt 35. De hadde også en teoretisk del inne på X Meeting Point med foredrag av Mads Østberg.
Totalt var altså godt over 300 mennesker samlet i løpet av dagen.

Mange deltok også i et uhøytidelig mestermøte i innendørs gokart på Harald Huysman Karting i Oslo i løpet av dagen.


Fra Racingseksjonens konferanse

 

På kvelden var 790 gjester samlet til Bilsportgalla, og det ble en fantastisk kveld. Her ble Martinius Stenshorne utropt som vinner av konkurransen Bilsporttalentet 2021. Marius Solberg Hansen fikk Petter Solbergs stipend. Therese Bruer Larsen ble kåret til Årets Drivaksel. Geir «Mr. Crosskart» Iversen fikk NBFs fortjenstmedalje i gull. Dennis Hauger ble kåret til Årets Bilsportutøver for å nevne noen. Totalt ble 235 premier og priser utdelt og Molly Pettit Grøndal og Per Chr. Håvødegård ledet showet på en utmerket måte.


790 gjester på Bilsportgalla


Petter Solberg og Andreas Bakkerud gratulerer Årets Bilsportutøver Dennis Hauger

 

 

 

Premiegallaen ble overført direkte på Direksport. Sendingen er fortsatt tilgjengelig her:

https://www.direktesport.no/event/5781e3df-2a74-4bcd-bbae-bba479a7e306