Team Norway: Gode resultater

Flere av utøverne i Team Norway har kommet i gang med sesongene sine etter koronapausen, og utøverne på Norges raskeste landslag imponerer.

Grunnet permitteringssituasjonen i Norges Bilsportforbund har vi ikke kunnet følge opp utøverne på Team Norway like tett som vi pleier, men her kommer en liten oppdatering om hvordan det går med utøverne som er i gang med sine sesonger.

Elitelandslaget

Mads Siljehaug, som kjører profesjonelt for Reiter Engineering, er i år utleid til Marco Polo Motorsports for å kjøre deres KTM i GT4 America. Siljehaug og teamkamerat Nicolai Elghanayan ligger på en femteplass i SprintX Silver etter løpene på Circuit of the Americas og Virginia International Raceway.

Tommy Østgaard er den utøveren som har fått kjenne minst på effektene av koronapandemien, ettersom han driver med simracing. Tommy kjører mange løp, men satser primært på Tag Heuer Porsche Esports Supercup. Både Tommy, og Sindre Setsaas som også deltar i mesterskapet, har hevdet seg helt i toppen, men ingen av dem er topp tre sammenlagt så langt i sesongen. Men Tommy vant klassen sin i det virtuelle 24-timersløpet på Le Mans tidligere i sommer!

Ayla Ågren skulle ha kjørt W Series i år, men dette mesterskapet har blitt utsatt til 2021 på grunn av Covid-19. Men Ayla deltar i de virtuelle løpene til W Series.

Mads Østberg rakk å komme i gang med rallysesongen før koronapausen, og han leder WRC2-mesterskapet etter de tre første løpene. Det neste løpet blir i Estland i september, men Mads har allerede vært i Polen for å hjelpe en polsk Citroën-fører med bilen.

Ole Christian Veiby kjører også WRC2, og ligger så langt på en fjerdeplass i mesterskapet. Som forberedelse til resten av mesterskapet, som snart starter opp igjen, har han kjørt italienske Rally d’Alba i helgen med sin Hyundai R5, hvor han ble nummer åtte.

Fredric Aasbø har ikke kommet i gang med sin sesong i Formula Drift, men mesterskapet skal i gang i St. Louis den 6. september.

Christian Krognes har startet sesongen i det tyske NLS-mesterskapet (tidligere VLN), som arrangerer alle sine løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland. Det har så langt blitt to andreplasser og en tredjeplass for Christian, som kjører sammen med Mikkel Jensen og David Pittard i en BMW M6 GT3 for Walkenhorst Motorsport.

Også Dennis Olsen har deltatt i NLS, etter at han så vidt rakk å starte sesongen i amerikanske IMSA i vinter. Dennis har også vist seg frem med glitrende tempo under kvalifiseringene, og ble i lørdagens løp nummer fire i sin Porsche, som han delte med Romain Dumas og Alexandre Imperatori. Utover høsten venter flere løp på Nürburgring, og trolig i USA for Porsche-føreren.

Dennis Hauger kjører i år FIA Formel 3, og kom i gang med sesongen sammen med Formel 1 på Red Bull Ring i Østerrike i juli. Så langt har Dennis kjørt fire dobbeltløp, og de beste resultatene så langt kom i Ungarn hvor det ble en åttendeplass på lørdag og tredjeplass på søndag. Denne helgen ble det ingen poeng på Silverstone, men han får to nye muligheter på Silverstone allerede kommende helg.

Eyvind Brynildsen har heller ikke kommet i gang med sesongen etter koronapausen, men hans team har bestemt seg for å satse på WRC2 i stedet for EM. Dermed får Brynildsen konkurrert mot både Mads Østberg og Ole Christian Veiby i høst.

Andreas Mikkelsen har endelig fått sjansen bak rattet på en WRC-bil igjen, etter at han har fått jobben som testfører for Pirelli. Han har allerede hatt flere tester med en Citroën WRC, og har også vært gjestefører i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

En som ikke har kjørt løp siden Trophe Andros i vinter er Andreas Bakkerud. Bakkerud skal i år kjøre VM i rallycross med en Renault Megane, og den forsinkede sesongstarten skjer i svenske Höljes den 23. august.

Satsingslandslaget

Også utøverne på satsingslandslaget er påvirket av koronapausen, men nå er det flere som endelig er i gang med kjøring.

Marcus Påverud har allerede testet sin Lamborghini Huracan, som han skal kjøre i Super Trofeo-mesterskapet i år. Sesongen starter på Misano i Italia den 9. august.

Martinius Stenshorne kjørte flere gokartløp før koronapausen, og er nå i gang igjen. Denne helgen har Martinius kjørt årets første EM-runde i Spania, hvor han hadde tider helt i toppen, men til slutt ble det en attendeplass i finalen i OKJ-klassen.

Markus Alhmann Sæter er i gang igjen med gokartsesongen i Italia, og kjørte inn til en sjuendeplass i det forrige løpet i Napoli.

For Emil Heyerdahl har imidlertid sesongstarten latt vente på seg i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Problemer med karanteregler for mekanikere har gjort at sesongstarten foreløpig er utsatt.

Heller ikke fjorårets vinner av Bilsporttalentet, Sivert Svardal, er i gang med sin sesong. Men Svardal har kjørt virtuell rallycross, og skal i gang med EM på Höljes den 23. august.

Der skal også Thomas Bryntesson kjøre. Thomas, som allerede har deltatt i to løp på Höljes i Rally X Nordic i juli, hvor han kjørte inn til to femteplasser.

Julie Nataas er i gang med dragracingsesongen i USA, som også var sterkt forsinket. I løpet i Columbus, Ohio, var hun nummer fem på kvalifiseringen, men tapte sin duell mot Jackie Fricke i Top Alcohol Dragster.

Ola Jr. Nore imponerte på rallyskogen i vinter, men har nå hatt en lang koronapause. Men snart starter også sesongen igjen for Ola.

Juniorlandslaget
Mange av førerne på juniorlandslaget kjører billøp i Norge, og da har det vært enklere å komme i gang med sesongene.

Gokartførerne Stian Lie, Mina Pedersen, Niklas Abrahamsen, Oskar Biksrud, Dennis Bjerke, Benjamin Fuglesang, Felix Heiberg og Emil Gjerdrum har alle kjørt løp, og imponert med sterke resultater. Karl Peder Nordstrand er i gang med crosskartsesongen, og kjørte inn til en tredjeplass i Sverige i dag, og har sammen med sine teamkamerater i EVEN Management også kjørt mye simracing. Ole Henry Steinsholt kjører så mye bil han rekker, og har blant annet kjørt crosskart, bilcross og blitt nummer to i et rallycrossløp i Danmark – som oppladning til EM og NM i rallycross.

-Selv om det har vært koronapause for mange, så jobbes det veldig bra blant alle landslagsutøverne. Flere har hatt egne treninger med vår fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass gjennom sommeren, og flere har jevnlige samtaler med vår mentaltrener Jon Krognes. De fleste er nå endelig i gang med kjøring igjen også, og det er viktig. Vi går også inn i en travel periode i NBF Talentutvikling, hvor vi nå skal forberede både Bilsporttalentet og høstsamlinger, selv om vi fortsatt ikke jobber fullt på kontoret grunnet permitteringer, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Les også:
NBF Talentutvikling i koronatiden

Grussamling med Team Norway

Det blir Bilsporttalentet i 2020 også!

Team Norway: Sesongstart