Speider etter talenter

Styringsgruppa i NBF Talentutvikling speider stadig etter nye talenter i norsk bilsport, og her kan du lese litt om hvordan NBF Talentutvikling jobber.

-Målet til NBF Talentutvikling er å utvikle en toppidrettskultur i norsk bilsport, samt skape flere internasjonale mestere og profesjonelle utøvere, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

NBF Talentutvikling jobber utfra en masterplan, som du kan lese mer om på denne nettsiden.

Det finnes ulike tilbud for bredden, det vil si alle med lisens fra Norges Bilsportforbund, samt egne tilbud for eliten, det vil si de som er plukket ut på Team Norway, Norges Bilsportforbunds landslag.

Det meste av breddesatsingen foregår på vinterstid med en rekke treninger og samlinger som er åpne for alle som har lyst. Oppfølgingen av eliteutøverne skjer daglig med blant annet treninger med fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass og mental trener Jon Krognes. I tillegg er sportssjef og styringsgruppen i kontakt med utøvere nesten daglig for å hjelpe til med stort og smått, som medisinske behandlinger, diverse søknader, advokathjelp, mediehjelp og karriereråd.

-I tillegg ser vi hele tiden etter nye talenter i norsk bilsport. Vi i styringsgruppa er ute på flere løp selv, og vi har tett kontakt med andre i miljøet som er ute på løpene. Og ofte får vi tips om nye talenter vi bør være oppmerksomme på. Vi anbefaler for øvrig alle talenter mellom 15 og 21 år å søke på Bilsporttalentet, hvor søknadsfristen er den 18. august.

Etter vintersesongen hvor det var mye fokus på breddesamlinger i ulike regioner, landslagssamlinger og treninger, jentesamlinger og Bilcross Jr Challenge, så har det vært mest fokus på individuelle treningsøkter nå i sommerhalvåret. Femten landslagsutøvere har hatt egne treninger med Jan Åge Asgrimsplass, og noen,  som Martinius Stenshorne, Marcus Sæter og Marius Barry-Berg, har hatt treninger nesten ukentlig. I tillegg er det flere utøvere som jobber jevnlig med mentaltrener Jon Krognes.

Asgrimsplass har også vært ute på flere løp, for å følge opp utøvere som Emil Heyerdahl, Marcus Påverud og Marius Nakken på Spa, Marcus Ahlmann Sæter i England og Marius Barry-Berg, Elina Rolfsen, Casper Henriksen, Vegard Klemetsen og Fredrik Flood-Engebretsen i gokart.

Når det gjelder Styringsgruppa er alle der ute på flere billøp hvert år, både i forbindelse med andre oppdrag eller i ens ærend for å speide etter nye talenter. Molly Pettit jobber på VM-runder i rally, på noen norske rally og også rallycross, og har også vært på gokartløp i Norge for å speide etter talenter. Roger Moen har vært kommentator på Racing NM denne sommeren, og følger også tett med på spesielt Dennis Olsen gjennom sin jobb som kommentator for World Endurance Championship. Atle Gulbrandsen følger Dennis Hauger og Martinius Stenshorne tett gjennom sin jobb som kommentator på Viaplay, og har også vært ute på gokart, NM-runder i rally og racing og et NLS-løp på Nürburgring i år. Tommy Rustad følger også godt med når han er på billøp i Norge og Sverige med sin datter Isabell.

-Det neste store for oss nå er Bilsporttalentet, hvor vi skal ta ut fem finalister som skal møtes i finalen den 16. og 17. september. Etter det starter vi med fellestreninger igjen, også blir det en stor høstsamling senere i høst. Jentesamlinger blir det, også fortsetter den daglige oppfølgingen av landslagsutøverne utover høsten, sier Atle Gulbrandsen.

Du kan følge NBF Talentutvikling og Team Norway på Facebook, og på Instagram.