Digital workshop med Petter Solberg

Landslaget i bilsport hadde tirsdag en digital workshop med Petter Solberg.

Utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, jobber ustanselig for å bli bedre, og hva er da bedre enn å lære av de beste? Tirsdag var det Petter Solberg, tidenes norske bilsportutøver, som kom med sine tips til landslaget. Elleve utøvere, blant annet de to nye landslagsutøverne Magnus Gustavsen og Christer Otterstrøm, og omtrent like mange foresatte deltok.

Workshopen ble først innledet av sportssjef Atle Gulbrandsen, som fortalte litt om hva NBF Talentutvikling har gjort så langt i år, med blant annet issamling, vårsamling, tirsdagstreninger, jentesamlinger, juniorsamling, uttak av landslag, esportlandslag, ulike FIA-aktiviteter og tett oppfølging av utøvere. Og det ble snakket litt om hva som skjer til høsten med blant annet Bilsporttalentet og høstsamling.

Jan Åge Asgrimsplass fortalte litt om hvordan han har jobbet med Dennis Hauger på fire løp i år, og Jon Krognes og Andrine Rafoss snakket litt om hvordan hun jobber med mentaltrening, noe som har resultert i NM-seire i både rallycross og racing.

Så var det klart for dagens høydepunkt med spørsmål og svar med Petter Solberg. Petter svarte på spørsmål om hvordan han i sin tid jobbet med mental og fysisk trening, og understrekte at om man skal bli best må man jobbe hardere enn konkurrentene – også på dette området.

Petter snakket også mye om hvordan man kan skaffe sponsorer, ved å være seg selv, være blid, ikke gi opp, fortelle om sin drøm – og sørge for å gi mer tilbake enn sponsoren har forventet. Petter mente også det var viktig å spille på lag med mediene, sende ut pressemeldinger, og kom med et tips om å trekke frem konkurrentene på en positiv måte i pressemeldingene.

-Blir du nummer to i et løp, skriv positivt om vinneren i pressemeldingen, var Petters tips.

Ellers understrekte Petter viktigheten av å kjøre mest mulig bil, uansett om det er en gammel bil på jordet, en firehjuling, videospill, leiegokart – ja, hva som helst for å få mest mulig kjøretrening.

Landslagsutøvere som Fredric Aasbø, Magnus Gustavsen og Sivert Svardal kom også med mange gode spørsmål, som hva Petter først kjenner etter når han tester en bil for første gang.

-Traction, vektfordeling, gearcut, gassfølelse og differensial, kom det kjapt fra Petter.

Eller hvordan man skal få med de flinkeste folkene på teamet sitt, hvor Petter mente at lidenskap og glede var viktigere enn hvor flinke mekanikere de var, for det siste kunne læres.

Og når det gjaldt tips for å finne sponsorer sa Petter at man aldri måtte sende epost, men få til et møte hvor man måtte overbevise selskapet om å være med på et eventyr – uten å nevne en sum med penger i første omgang. ,

Men da Sivert Svardal spurte hvordan han skulle slå Oliver Solberg i EM-runden i rallycross på Höljes ble det stille fra både Petter og Oliver, som satt rett ved siden av…

-Vi takker Petter for en glimrende og lærerik workshop. Dette satte utøverne stor pris på, og jeg er sikker på at de lærte mye, avslutter Atle Gulbrandsen.

Følg NBF Talentutvikling og Team Norway her!