God treningsinnsats av landslaget

Utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, trener bra fysisk i sommervarmen. Denne uken hadde Martinius Stenshorne og Marcus Ahlmann Sæter en tøff økt i Frognerparken.

-Noe av det viktigste for NBF Talentutvikling siden prosjektet startet for over 15 år siden har vært å utvikle en toppidrettskultur i norsk bilsport. At utøverne forstår at de må trene som toppidrettsutøvere for å lykkes i bilsport, og dette forstår nå de aller, aller fleste, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Alle utøvere i Norsk Bilsport kan bruke treningsprogrammene som ligger ute på bilsport.no, og alle er også velkommen til å ta kontakt for å få tips om trening. NBF Talentutvikling arrangerer også en rekke fellestreninger på vinteren, samt store samlinger på våren og høsten som er åpne for alle som vil delta.

Utøverne på landslaget har også tilgang til fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass og mentaltrener Jon Krognes. En rekke utøvere jobber jevnlig med trenerne, i tillegg til at Jan Åge også er med utvalgte utøvere ut på løp.

-Det er veldig god aktivitet på treningsfronten om dagen, og det er gøy å se den gode innsatsen som blir lagt ned. Og vi ser det jo på resultatene også, hvor norske utøvere hver eneste helg leverer resultater i verdenstoppen. For de som ønsker å følge landslagets treninger og resultater ekstra tett anbefaler vi våre profiler på Instagram og Facebook.

NBF Talentutvikling har også vært med på Bilcross Jr. Challenge og jentesamlingene til Norges Motorsportforbund denne våren, og i vinter ble det også arrangert en egen issamling for utvalgte utøvere. Nå er planleggingen godt i gang for Bilsporttalentet, Høstsamling, reiser og treninger utover sommeren og høsten.

-Vi i Styringsgruppen har også begynt å jobbe med noen spennende planer for neste år når det gjelder NBF Talentutvikling, men de må vi komme tilbake til senere, avslutter Atle Gulbrandsen.

Det står også mer om NBF Talentutvikling i NBF sin årsmelding.

Bildetekst:
Martinius Stenshorne og Marcus Ahlmann Sæter på trening i Frognerparken i Oslo. Foto: Jan Åge Asgrimsplass.