Masterplan for NBF Talentutvikling 2022

Årets masterplan for NBF Talentutvikling er lansert, og inneholder de viktigste planene for 2022.

-Vi har gjort det til en tradisjon av vi offentliggjør en såkalt masterplan for å fortelle om hvilke tjenester vi tilbyr i NBF Talentutvikling, både til utøverne på landslagene, men også til alle andre som ønsker hjelp, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

De siste to årene har vært preget av pandemien, men likevel har NBF Talentutvikling fått gjennomført de fleste planene sine. Mer enn planlagt har naturlig nok blitt digitalt, men i år blir det forhåpentligvis lettere å samles fysisk igjen.

-Vi planlegger de tradisjonsrike samlingene på våren og høsten. I tillegg skal vi ha noen kjøresamlinger, og en har vi allerede hatt på isen. Vi følger også opp klubber, men en slik samling har allerede blitt utsatt på grunn av pandemien. Vi satser imidlertid på å få til noe senere. Ellers blir det tett oppfølging av en del førere, blant annet med hjelp av fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass og mental trener Jon Krognes, samt rådgivning fra oss i styringsgruppa, sier Gulbrandsen.

Også i år planlegges egne jentesamlinger sammen med Norges Motorsportforbund, og NBF Talentutvikling samarbeider også tett med det internasjonale bilsportforbundet, FIA.

-FIA kommer med en rekke gode initiativ, og vi forsøker å bli med på noe av det, som for eksempel FIA Karting Academy Trophy og FIA Cross Car Academy Trophy. Men også aktiviteter som FIA Motorsport Games, FIA Smart Driving Challenge og FIA Rally Star. Vi får støtte til vårt talentarbeid av FIA i 2022 også.

Styringsgruppen består av de samme medlemmene som i fjor, nemlig Roger Moen, Holm Jacob Matheson, Molly Pettit, Tommy Rustad og Atle Gulbrandsen. Videre samarbeider NBF Talentutvikling med blant annet Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI), Olympiatoppen og treningssentrene Trento.

Les mer om NBF Talentutvikling her!