Koronaintervjuet: Ayla Ågren

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med noen av utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Ayla Ågren, som i år gjør comeback som racerfører. Hun skal kjøre i den internasjonalt prestisjefylte W Series, men når sesongen starter er akkurat nå usikkert.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Ayla: Har vært en del gjøre ferdig prosjekter som har blitt gjort, som oppussing av bad, og simrom/skap som endelig har blitt gjort ferdig. I samband med simrom/skap renoveringen har vi jobbet med å bygge ferdig simulatoren, hvor vi endelig har fått tak i alle delene. Men mest av alt prøver jeg å holde rutinene så vanlige som mulig nå med trening, og jobbing så langt det lar seg gjøre.

NBF: Hvordan trener du?

Ayla: Blir mye kropps vekt, og strikk trening for tilfellet, men har også en spinning sykkel som blir flitting brukt! Hunden Ella klager heller ikke på alle løpeturene i parken det blir for å komme seg litt ut av hus.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Ayla: Simracing er ikke noe jeg har gjort mye av i det hele tatt. I forberedelser frem i mot løp har jeg brukt mye videoanalysering og visualisering. Men med det sagt, som jeg nevnte så har vi bygget en sim hjemme nå så blir helt klart mer kjøring på simulatoren i framtiden.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Ayla: Tror man alltid kan ta med seg noe positivt fra en “negativ” situasjon, og det gjelder i denne sammenhengen også. Fortsette å forberede seg innenfor kjøring som kommer, planlegge og få gjort ferdig flere prosjekt i jobb sammenheng (Jeg jobber for HRX, som er en kjøredress/ racing produkt produsent, så det er alltid ting som må bli gjort selv om ting er litt mer på vent for tilfellet). Jeg tror vi vil få se hvem som har brukt denne tiden til noe positivt og proaktivt når tilværelsen er tilbake til normalen igjen 🙂

NBF: Er du bekymret på egne vegne på grunn av alt som skjer?

Ayla: Vil ikke si at jeg er bekymret, men mer realistisk med at det kan bli endringer i forhold til det som har hvert planlagt og forventet på flere plan. Per nå er det veldig usikkert på så å si alle fronter hva som kommer til å skje og når ting kommer til å skje, så gjør det jeg kan for å være forberedt når den tiden kommer.

NBF: Når er ditt neste planlagte løp?

Ayla: Per nå har vi ikke fått noen oppdatert kalender fra W serien. Det første planlagte løpet var med DTM i St. Petersburg i Russland den 29-31 mai, men det har blitt utsatt. Så per nå er det ikke sikkert når første baneaktivitet blir for vår del, men håper å ha litt mer info innenfor de neste par ukene hva tankene fremover er.

Les flere koronaintervjuer her:

Ole Christian Veiby

Andreas Mikkelsen

Mads Siljehaug

Mads Østberg

Dennis Olsen

Eyvind Brynildsen

Fredric Aasbø