Landslaget i gang med digitale kjøretreninger

Torsdag hadde Team Norway sin første digitale kjøretrening på iRacing sammen med EVEN Management sitt prosjekt Next Generation.

-Vi er nødt til å tenke kreativt i disse dager, og etter massevis av fysiske treningsøkter online over Facebook det siste året, er vi nå også i gang med digitale kjøretreninger. Kjøretrening er et viktig satsingsområde for oss i Team Norway, og vi har hatt egne kjøresamlinger med gokart, med Porsche på asfalt, bilcross på grus og med rallybiler på is, og nå er vi også i gang digitalt, forklarer Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund.

Hele tolv landslagsførere var med på den første treningen som foregikk på Le Mans med Mercedes AMG GT3. Flere fra elitelandslaget, blant annet Dennis Olsen som har kjørt 24-timersløpet på Le Mans i virkeligheten, flere fra satsingslandslaget og flere fra juniorlandslaget var med på treningen.

Team Norway har i år et offisielt samarbeid med Next Generation, og kommer til å arrangere månedlige digitale kjøretreninger sammen i løpet av året. Det er Marius Erlandsen og Roy Snellingen fra EVEN Management som arrangerer treningene.

-Vi bruker e-sport som en læringsplattform for å bli bedre bilsportutøvere. Ved å kjøre sammen, slik Team Norway gjorde i går, kan man lære av hverandre, sier Roy Snellingen.

Det er de fire unge utøverne Benjamin Fuglesang, Dennis Bjerke, Karl Peder Nordstrand og Oskar Biksrud som følges opp daglig i Next Generation, men nå får også resten av Team Norway muligheten til å delta på utvalgte treninger.

-Digital motorsport, eller e-sport, blir en viktigere og viktigere del av bilsporten. Både som en egen gren, men også som en læringsplattform for virkelig bilsport. Det holder sansene skjerpet, også er det også en sosial greie ettersom utøverne snakker sammen mens de kjører. Derfor er det nyttig med samarbeidet vi har med EVEN, selv om vi fortsatt skal satse på kjøring i det virkelige liv også, da det selvsagt er en forskjell på digitalt og virkelig, avslutter Atle Gulbrandsen.