Koronaintervjuet: Tommy Østgaard

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med noen av utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Tommy Østgaard, som er en av verdens beste i simracing – og for han har ikke sesongen stoppet opp i det hele tatt!

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Tommy: Enda mer sim-racing enn vanlig! Det har dukket opp mange nye sim-racing løp som jeg har deltatt i samtidig som det også er mer jobb på arrangør siden av SRGP. Egentlig skulle jeg i april hatt en uke hos teamet i Tyskland som en del av VM forberedelsene, men det har vi måtte sette på vent enn så lenge.

NBF: Hvordan trener du?

Tommy: Jeg forbereder meg til en ny VM sesong og trener på forskjellige måter på simulatoren, både rene foreberedelser til løp men også mentale øvelser. Jeg visualiserer også mye utenfor simulatoren og trener fysisk.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Tommy: Ja.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Tommy: For sim-racing sin del har ting tatt helt av. Det har kommet flere store løp, mange nye førere og stor interesse utenfra.

NBF: Er du bekymret på egne vegne på grunn av alt som skjer?

Tommy: Jeg er ikke bekymret for karrieren, ettersom sim-racing bare har vokst og jeg har fått trent meget godt sammen med både Coanda og EVEN Management som jeg er en del av. Jeg er ikke så bekymret for min egen helse, men jeg er bekymret for de som befinner seg i risikogruppa. Jeg håper derfor alle holder seg så mye hjemme som mulig og at vi klarer å holde smitten nede.

NBF: Når er ditt neste planlagte løp?

Tommy: Jeg kjører løp veldig ofte om dagen. Første VM løp går 2. mai.

NBF: Når tror du din sesong vil starte igjen?

Tommy: Min sesong har aldri stoppet!

 

Les flere koronaintervjuer her:

Ole Christian Veiby

Andreas Mikkelsen

Mads Siljehaug

Mads Østberg

Dennis Olsen

Eyvind Brynildsen

Fredric Aasbø

Dennis Hauger

Christian Krognes

Ayla Ågren