Innholdsrikt år for NBF Talentutvikling

2022 ble et innholdsrikt og bra år for NBF Talentutvikling og Team Norway, Norges raskeste landslag.

-Etter to år som var sterkt preget av pandemien ble 2022 heldigvis mer normalt. Vi har fått gjennomført en rekke aktiviteter og de sportslige resultatene har nok en gang vært veldig bra, sier Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund.

Noe av det første som skjedde i 2022 var at landslagstrener Jan Åge Asgrimsplass var med Dennis Hauger til Red Bull i Østerrike for fysiske tester. Jan Åge har fulgt Dennis svært tett denne sesongen, vært med på flere løp og trent jevnlig med Dennis på Olympiatoppen i Oslo.

I tradisjon tro var flere landslagsutøvere med på en issamling på Dagali sammen med John Haugland på nyåret. I vinterhalvåret har vi også månedlige fellestreninger, og etter at vi måtte starte med en digital trening kunne vi endelig møtes fysisk igjen litt senere på vinteren. I begynnelsen av februar presenterte vi også vår Masterplan og landslagene for 2022. I tillegg fikk Elina Rolfsen representere Norge i FIA Karting Academy Trophy og Eirik Steinsholt i FIA Cross Car Academy Trophy. I samarbeid med NMK Esport tok vi også ut et esportlandslag for første gang, som representerer Norge i ulike konkurranser.

Vi har også hatt et samarbeid med Norges Motorsportforbund med en egen jentesatsing, og vi sendte inn søknad til FIA Girls on track Rising Stars, men fikk dessverre ingen norske jenter med videre. Apropos FIA, så har vi også i år hatt økonomisk støtte fra FIA, noe som blant annet inkluderer å levere flere rapporter i løpet av året. Vi har også deltatt på en egen FIA-konferanse for inkludering og likestilling.

I mars deltok vi på Juniorsamlingen til NMK Elverum, og i april var det klart for årets Vårsamling. I november arrangerte vi årets Høstsamling med rundt 50 deltakere! På våren hadde vi også en egen digital samling med Petter Solberg.

Gjennom sesongen har en rekke landslagsutøvere trent jevnlig med fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass og mental trener Jon Krognes. Jan Åge har også vært ute på løp med utøvere som Dennis Hauger, Marcus Ahlmann Sæter, Felix Heiberg, Oskar Biksrud, Sivert Svardal, Marius Solberg Hansen, Andrine Rafoss, Emil Sivesind, Andreas Bakkerud og Ole Christian Veiby. Også de andre i styringsgruppen for NBF Talentutvikling, Atle Gulbrandsen, Roger Moen, Tommy Rustad, Molly Pettit og Holm Jacob Matheson har vært ute på løp, hvor flere av landslagsførerne har deltatt.

Det store arrangementet på høsten er Bilsporttalentet, som også denne gangen ble en stor suksess. Vinner ble til slutt Tobias Grandum Spangen. I høst ble også FIA Motorsport Games kjørt, med fem norske deltakere til start.

Sportslig har det gått veldig bra for norske bilsportutøvere også i år, med strålende resultater. Årets Bilsportutøver ble Fredric Aasbø, etter sin tredje tittel i Formula Drift. Alle utøverne på landslaget ble behørig dekket i ukesrapportene på bilsport.no, og på våre profiler på Facebook og Instagram.

-Nå venter en liten juleferie for de fleste i NBF Talentutvikling, men på nyåret braker det løs igjen med nye aktiviteter. Vi vil takke alle våre samarbeidspartnere for all støtte i 2022, og gleder oss allerede til neste år, avslutter Atle Gulbrandsen.